Empties vol.3: Lancome, Juliette Armand, Syoss και πολλά ακόμα - make up your dayz

Empties vol.3: Lancome, Juliette Armand, Syoss και πολλά ακόμα

Όλο το προηγούμενο διάστημα μπορεί να μην έγραφα, αλλά κατανάλωνα. Κατανάλωνα χρόνο, φαιά ουσία, ενέργεια, λόγια και τη σκέψη μου σε ανθρώπους, που κάποιοι το άξιζαν κάποιοι όχι και τόσο. Εννοείται ότι κατανάλωνα και καλλυντικά. Σαν την τρελή. Είναι από αυτές τις περιόδους που θέλεις να καλύψεις άλλα κενά, που δεν καλύπτονται φυσικά, αλλά τουλάχιστον σε κάνουν να ξεχνιέσαι. Μέχρι που ένα πρωί δεν θυμάσαι τι ήθελες να ξεχάσεις. Και τότε συνεχίζεις από εκεί που σταμάτησες. Ή ίσως και από ένα βήμα παραπέρα μόνο που δεν είσαι σε θέση ακόμα να το αντιληφθείς.
Το παρακάτω post θα μπορούσε να χωριστεί σε πολλά μικρότερα, αλλά μια και πήρα φόρα σκέφτηκα να το εκμεταλλευτώ. 




Και τα τρία είναι προϊόντα για τα μαλλιά. Το infinity care, morocco argan luxury oil, είναι όπως δηλώνει και η ονομασία του λάδι για τα μαλλιά με έλαιο argan. Δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό, το θεωρώ βάλσαμο για τα πολύ ξηρά μαλλιά, έχει πολύ όμορφο και γλυκό άρωμα και είναι πολύ οικονομικό. Συχνά δεν το εφάρμοζα απευθείας στα μαλλιά αλλά το ανακάτευα με τη μάσκα μαλλιών και πίστεψέ με, τα μαλλιά μου πραγματικά θύμιζαν μετάξι! Το μόνο αρνητικό είναι ότι το προμηθεύτηκα από την έκθεση στο MEC οπότε θα πρέπει να περιμένω την επόμενη έκθεση. Εννοείται ότι θα το ξαναπάρω.
Το Syoss, beauty elixir, 03 absolute oil, είναι επίσης λάδι για τα μαλλιά. Σε γενικές γραμμές μου φάνηκε λίγο βαρύ. Επίσης η συσκευασία θα μπορούσε να είναι και λίγο μεγαλύτερη, αν το χρησιμοποιήσεις θα δεις ότι τελειώνει αμέσως. Θεραπεύει όντως τα πολύ ξηρά μαλλιά, αλλά θα μπορούσε να το κάνει και με μια πιο ελαφριά σύνθεση. Σε περίπτωση όμως που έχεις σγουρά μαλλιά και θέλεις να τα ισιώσεις, πραγματικά βοηθάει πολύ! Αν θα το αγόραζα ξανά? Ίσως, για τις μέρες που βαριέμαι τα σγουρά μαλλιά μου και θέλω κάτι 
Το Echosline, SP1, color protecting spray ήταν μια μικρή απογοήτευση. Είναι ένα spray που το ψεκάζεις στα (βαμμένα) μαλλιά σου μετά του λούσιμο και υποτίθεται ότι προστατεύει το χρώμα. Δεν ξέρω αν προστάτευσε καλά το χρώμα, αυτό που ξέρω είναι ότι έκανε πολύ ξηρά και άγρια τα μαλλιά μου, και το άρωμά του δεν έφευγε μέχρι το επόμενο λούσιμο. Ή τουλάχιστον μέχρι να βάλω ένα κιλό αφρό και να τα στεγνώσω, οπότε μύριζε ο αφρός περισσότερο. Και αυτό αγορασμένο από την έκθεση, από μια εταιρία που κατά τ' άλλα έχει καταπληκτικά προϊόντα μαλλιών. Αν θα το ξανα-αγόραζα? Αστειεύεσαι φυσικά. 


Το αντηλιακό La Roche-Posay Anthelios ήταν η μεγάλη μου αγάπη, μέχρι που γνώρισα τη Frezyderm. Απλώνεται πολύ ωραία, έχει ωραία συσκευασία, είναι αρκετά ρευστό, μυρίζει κλασικό αντηλιακό και προστατεύει 100% από τον ήλιο. Ο μόνος λόγος που δε νομίζω να το ξαναπάρω είναι η Frezyderm.
Το Juliette Armand, elements 08, clarifying stick είναι ένα ζελεδάκι που λέει ότι το εφαρμόζεις πάνω στα σπυράκια και απελευθερώνεσαι από αυτά μια κι έξω. Δε νομίζω. Αν θες τη γνώμη σε περίπτωση που βγάλεις ένα σπυράκι και θέλεις να εξαφανιστεί, καλύτερα να κάνεις υπομονή. Θα εξαφανιστεί στον ίδιο χρόνο είτε εφαρμόσεις αυτό το προϊόν είτε όχι. Δεν κοίταξα τη σύστασή του (πολύ κακώς) αλλά πρέπει να περιείχε οινόπνευμα, ή τουλάχιστον κάτι που να μυρίζει σαν οινόπνευμα. 
Το Rosy cheeks από τη Bomb Cosmetics είναι ένα scrub προσώπου. Αρκετά λεπτόκοκκο με κουραστικό άρωμα και ιδιαίτερα κολλώδη υφή (μπορείς να ρίξεις μια ματιά και εδώ). Δεν έμεινα ευχαριστημένη όσες ευκαιρίες κι αν έδωσα.


Η μάσκαρα είναι το πρώτο προϊόν μακιγιάζ που τελειώνει σχεδόν αμέσως (ναι, βάζω συνέχεια, ακόμα και τις ημέρες που το πρόγραμμα μου περιλαμβάνει τη διαδρομή καναπές- ψυγείο- κρεβάτι).
Η Lancome, Hypnose star είναι μια πάρα πολύ καλή μάσκαρα που μοιάζει πολύ με την κλασική Hypnose. Για να είμαι ειλικρινής δε βρήκα καμία διαφορά με την κλασική. Πολύ μαύρο χρώμα, πολύ καλή διάρκεια, χωρίς κόμπους και σου προσφέρει πολύ πλούσιες βλεφαρίδες. Ήμουν μανιακή μέχρι που αλλαξοπίστησα (βλ. παρακάτω).
Η Maybelline, the colossal volume δίνει όγκο στις βλεφαρίδες. Είναι καλή σε γενικές γραμμές αν και δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Ίσως αν δεν είχα δοκιμάσει άλλες μάσκαρα να ήμουν πιστή σε αυτή. Ωστόσο για brand που ανήκει στην κατηγορία 'ευρείας' είναι πολύ καλή, και ίσως μελλοντικά την ξαναπροτιμήσω. 
Ω ναι! Η συγκεκριμένη μάσκαρα της MAC είναι ο λόγος που δεν σκέφτομαι καμία άλλη! Αρχικά ήμουν πολύ δύσπιστη. Αφενός στο παρελθόν είχα απογοητευτεί από τις μάσκαρα της συγκεκριμένης εταιρείας, αφετέρου έχει λαστιχένιο βουρτσάκι (δεν έχω χειρότερο). Μετά όμως από πιέσεις της πωλήτριας κι αφού την έβαλα σχεδόν να ορκιστεί ότι δεν θα απογοητευτώ, την αγόρασα. Και αυτό ήταν! Δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, κάνει τις βλεφαρίδες τεράστιες, πλούσιες και μακριές και μπορώ να σου πω ότι δίνει τόσο έντονο βλέμμα που σταμάτησα να χρησιμοποιώ eyeliner! Δεν θυμάμαι καθόλου πως λέγεται (ήταν η πρώτη μάσκαρα στο stand) και έχω κρατήσει τη συσκευασία για να ζητήσω την ίδια. Το βουρτσάκι το βλέπετε παρακάτω.




Το lipgloss της Biotherm, Glossy Splash 420, είναι ένα προϊόν που με άφησε ικανοποιημένη. Δε συμπαθώ ιδιαίτερα τα gloss, αλλά αυτό δεν ήταν πολύ κολλώδες, έχει ένα πολύ κοριτσίστικο και χαρούμενο χρώμα και μυρίζει γρανίτα φράουλα!! Το βλέπεις έτσι στραπατσαρισμένο, γιατί είδα σε ένα βιντεάκι ότι αν σου έχει μείνει ποσότητα στα τοιχώματα της συσκευασίας και θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις, μπορείς να το θερμάνεις σε ζεστό νερό ώστε να 'λιώσει' κατά κάποιο τρόπο το προϊόν και να πέσει από τα τοιχώματα (καμιά φορά κάνω χαζομάρες. καμιά φορά). Τέλος πάντων, όπως καταλαβαίνεις τώρα πρέπει να το πετάξω. Κρίμα γιατί δε βρίσκω πια μακιγιάζ της Biotherm στα καταστήματα..
Από το καθαριστικό πινέλων της Make up for ever, brush cleanser αποφάσισα να μείνω μακριά. Έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε ακετόνη, που κατά την εφαρμογή του μου ξέβαψε τα νύχια. Αυτό. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι άλλο. 
Τα δυο lip balm είναι από το Topshop (επάνω) και από το Bubbles & butters (κάτω). Το πρώτο σχεδόν δεν το χρησιμοποίησα. Μόλις το εφάρμοζα ένιωθα σαν να τρώω πλαστικό μάνγκο. Το δεύτερο είναι εξαιρετικό και το συστήνω ανεπιφύλακτα (με άρωμα φράουλα, ρίξε και μια ματιά εδώ).  


Τέλος για αυτά τα δύο καθαριστικά προσώπου μόνο καλά σχόλια έχω να κάνω. Αν και ήμουν προκατειλημμένη με το Bioderma, sensibio H20, λόγω της υπερβολικής διαφήμισης, μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε! Ένα νερό καθαρισμού πολύ απαλό για το δέρμα και πολύ σκληρό με το make up και σε χορταστική συσκευασία. Το ίδιο θα πω και για το ROC, lotion micellaire confort extreme. Έχει πολύ ωραία αντλία που σου επιτρέπει να απλώνεις στο βαμβάκι την ποσότητα που χρειάζεται χωρίς να 'τρέχει' και να λερώνει όλο τον κόσμο. Είναι και για ευαίσθητα μάτια και αφήνει το δέρμα φρέσκο και απαλό! Εννοείται ότι θα ξαναπροτιμήσω και τα δύο!


Υ.Γ.1. Αν αυτό που σε προβληματίζει και σε κάνει να καταναλώνεις χρόνο και σκέψη εξαφανίζεται την ώρα που βάζεις το άρωμά σου, τότε ίσως να μην είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα, όσο νομίζεις!
Υ.Γ.2. Να θυμάσαι ότι είσαι μοναδική! Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό!

4 σχόλια :

  1. Πολύ όμορφα, κάποια είναι καιρό στη wish list μου και προβλέπω ότι εκεί θα μείνουν για καιρό ακόμα, γενικά στις τελευταίες μου αγορές επέλεξα πολύ οικονομικά πραγματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταλαβαίνω. Απλά σκέψου ότι θα ξανακάνω αγορές μετά το καλοκαίρι κι ότι η κάρτα έχει αναστενάξει..! Είναι και τα κενά που θέλουμε να καλύψουμε που λέγαμε..

      Διαγραφή
  2. Λατρεμένο το νεράκι της Bioderma! Το αντηλιακό της La Roche Posay είναι καλό, αλλά αφήνει ασπρίλα στο δέρμα, οπότε και εγώ προτιμώ εδώ και 2-3 χρόνια της Frezyderm! ;) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλώνω φαν πλέον της biotherma!! Όσο για την αντηλιακή της frezyderm, νομίζω ότι έχουν πέσει κατακόρυφα οι πωλήσεις των άλλων εταιριών μετά την κυκλοφορία της..!

      Διαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes