γρήγορα στην κουζίνα...! - make up your dayz

γρήγορα στην κουζίνα...!

Καταρχήν για να εξηγούμαστε:


Και μετά από αυτό μπορώ να ξεκινήσω... Δεν είμαι από τα κορίτσια που μικρά έτρεχαν πίσω από τη μαμά τους κάθε φορά που έμπαινε στην κουζίνα για να φτιάξει κέικ, κουλουράκια, πίτες, τούρτες, παστίτσιο, μπιφτέκια και ό,τι άλλο περιλάμβανε το menu της ημέρας... Είμαι από τα κορίτσια που μπαίνουν στην κουζίνα στις 3 τα ξημερώματα, περπατώντας στις μύτες των ποδιών, για να μην ξυπνήσουν κανέναν, και ανοίγουν το ψυγείο επειδή θέλουν ''κάτι'', χωρίς αυτό το ''κάτι'' να προσδιορίζεται, αλλά μένουν ανικανοποίητες από την ποικιλία και μετά από 30 δευτερόλεπτα κλείνουν το ψυγείο (αφού έχουν χαζέψει όλες τις μουστάρδες και τις κρέμες γάλακτος) και παίρνουν αγκαλιά το Haagen Dazs από την κατάψυξη μαζί με ένα κουτάλι σούπας και γυρίζουν στο κρεβάτι με το χαμόγελο και το ύφος του νικητή. Επομένως στην κουζίνα είμαι επισκέπτης... κυρίως μεταμεσονύκτιος.. Εκτός από μία περίπτωση, όπου μπαίνω και ξεχνάω να βγω... Μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση: για να φτιάξω καλλυντικά!!



Δεν είναι ότι δεν έχω μείνει ευχαριστημένη από τα καλλυντικά του εμπορίου... να πέσει φωτιά να με κάψει, αφού είμαι το αγαπημένο κορίτσι των Sephora και των απανταχού e-shops... Απλά τρελαίνομαι για το ψάξιμο, τις μυρωδιές των ελαίων και τις αλχημείες! Και σίγουρα δεν ήταν όλες οι προσπάθειες μου πετυχημένες... Ακόμα προσπαθώ να ξεχάσω τα lip balms που για να τα φτιάξω καθόμουν πάνω από 3 τέταρτα πάνω από το μπρίκι να ανακατεύω και το αποτέλεσμα ήταν μόλις τα παρουσίασα στη δουλειά με κοίταξαν με έντρομο ύφος οι συνάδελφοι και μου είπαν : ''Πρέπει να τα δοκιμάσουμε???'' 

Όμως αυτή η συνταγή ΠΡΕΠΕΙ να πετύχει για να ξεχαστεί η προηγούμενη αποτυχία μου... 
Είναι συνταγή για χειροποίητα σαπουνάκια γλυκερίνης... Ξεκινάμε με τα υλικά που θα χρειαστούν:





  • 500 gr γλυκερίνης
  • 5 ml αιθέριο έλαιο της επιλογής μας (επέλεξα νυχτολούλουδο, πικραμύγδαλο, λεμονανθό και πορτοκαλέλαιο)
  • στέρεα συστατικά (έχω πάρει κόκκους βανίλιας, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και πέταλα, γαρίφαλα κτλ)
  • λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
Αρχικά λιώνουμε τη γλυκερίνη σε μπεν μαρί με προσοχή να μην υπερθερμανθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες με το αιθέριο έλαιο, το χρώμα και τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε καλούπια και το αφήνουμε γύρω στις 12 ώρες για να στερεοποιηθεί το μείγμα. Και... έτοιμο!!! 

Επειδή τώρα ξεκινάω να τα φτιάχνω, δεν ξέρω αν είναι και πολύ πετυχημένη συνταγή, το εύχομαι όμως, διαφορετικά θα σταματήσω τις μάταιες προσπάθειες... Τουλάχιστον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα έλαια για αρωματισμό του χώρου (τίποτα δεν πάει χαμένο!).

ΥΓ.1. Η πρώτη φωτογραφία είναι από το http://ohsolovelyobsessions.tumblr.com/
ΥΓ.2. Αν βλέπετε κάποιο τρανταχτό λάθος στη συνταγή ενημερώστε με πριν τη φτιάξω και απογοητευτώ...
ΥΓ. 3. Και τα fresh line καλά σαπουνάκια δεν έχουν??? Εεεε???



3 σχόλια :

  1. μμμ ετοιμαζεις πειραμα ε?πολυ θα ηθελα να δω τα αποτελεσματα.περιμενω φωτογραφιες και θα ακολουθησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι επιτυχημένα τα σαπουνάκια, δέχεστε παραγγελίες??? με άρωμα νυχτολούλουδο παρακαλώ.. Γιατί μπορεί κάποια κοριτσάκια να κυνηγούσαμε τις μανάδες μας όταν μαγείρευαν αλλά σε αυτά τα γυναικεία, καλλωπιστικά πράγματα να συνεχίζουν να μη σκαμπάζουν τίποτα.. Περιμένουμε εναγωνίως τα αποτελέσματα λοιπόν!!! Break a leg που λέν' και οι Άγγλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @rafalena: πολύ φοβάμαι ότι δεν ήθελε υγρή γλυκερίνη, αλλά στερεή.. θα ανεβάσω photos και διορθώσεις προσεχώς!
    @panagiota: ευχαριστώ παναγιωτούλα μου! αν και νομίζω ότι η πρώτη απόπειρα παρασκευής σαπουνιών just failed... θα σας ενημερώσω σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes